Η ευρωπαϊκή οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, αν και αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από ό,τι πολλοί περίμεναν. Μεταξύ άλλων παραγόντων, η γεωπολιτική αστάθεια, η ανισορροπία στην προσφορά ενέργειας και πρώτων υλών και η άνοδος του προστατευτισμού διαμορφώνουν ένα απρόβλεπτο τοπίο.

Ταυτόχρονα, η ελληνική οικονομία ανακάμπτει επιτυγχάνοντας ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν βασικό μοχλό στην προσπάθεια της χώρας να ανακτήσει πλήρως το χαμένο έδαφος μετά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας. Οι προκλήσεις σχετικά με την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και η αστάθεια του διεθνούς περιβάλλοντος δοκιμάζουν την ανθεκτικότητα της ελληνικής αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η The Economist Impact Events σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ελληνική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ), διοργάνωσαν την Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Σύνοδο Κορυφής με τίτλο «Πώς μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να καινοτομήσουν και να ανταγωνιστούν σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον;», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα.

Η AFS ήταν για άλλη μια φορά εκεί παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας ενεργά σε ένα συνέδριο που αφορά ένα τεράστιο κομμάτι της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.